Algemeen

De voordelen van het installeren van een badkamerverwarming

badkamerverwarming

We kennen het allemaal: heerlijk slapen in een warm dekbed en er niet uit willen komen. Zeker in de winter is dit al een hele uitdaging. En het ergste is om daarna op koude badkamertegels te belanden. Niemand wil een ijsbaan als vloerbedekking! Neem dus passende maatregelen om dit te voorkomen. Badkamers behoren tot de moeilijkst te verwarmen ruimtes, en het is een uitdaging om ze tijdens koude winters warm te houden. Er zijn een handvol oplossingen om koude badkamers te bestrijden.

Badkamerverwarming is de perfecte oplossing om deze koude winters te bestrijden. Het is tenslotte betaalbaar én maakt je leven een stuk makkelijker.

Lees hier alle voordelen over waarom jij jouw bestaande badkamer best omtovert naar een verwarmd kuuroord!

badkamerwarmingen1. Meer warmte in je badkamer

Tijdens de wintermaanden gebruiken we vaak kachels of de centrale verwarming om de temperaturen te verhogen. En warmte in de badkamer is extra belangrijk: na een warme douche willen we niet op een bitterkoude vloer staan en huiveren van de kou door natte huid. Om heel wat ellende te besparen installeer je best een badkamerverwarming. Een elektrisch vloerverwarmingssysteem is het meest geschikt voor natte ruimtes.

Tip: Er is niets beter dan uit de badkamer of douche stappen en een warme handdoek hebben om je mee af te drogen. Probeer daarom ook handdoekrekken uit! Zo vermijd je ook geaarde stopcontacten in je badkamer.

2. Hou je badkamer altijd droog

De lucht van de verwarming zal niet alleen de temperatuur warm houden, maar ook de droogte van de badkamer verbeteren. Een natte atmosfeer zorgt snel voor bacteriën, schimmels en verschillende andere vervelende bezoekers die te lang blijven hangen. Een vloerverwarming of radiatoren in de badkamer zorgen ervoor dat jouw badkamer gezonder en vochtvrij blijft.

3. Vloerverwarming om ruimte en kosten te besparen

Vloerverwarming in de badkamer wordt een steeds populairdere keuze, ze neemt geen ruimte in en geeft alle vrijheid om de badkamer in te richten! In de moderne huizen is dit één van de meest gebruikte vormen van verwarming. Veel huiseigenaren realiseren zich niet dat het installeren van een vloerverwarmingssysteem in hun badkamer een geweldige manier kan zijn om geld te besparen op de energierekening, terwijl het ook extra comfort en luxe biedt. Met een uitbreiding van het bestaande verwarmingscircuit in het centrale verwarmingssysteem is het uit het zicht en voel je alleen de warmte. Als de vloerverwarming goed geïnstalleerd is, hoef je geen zorgen te maken over het snel vervangen van het verwarmingssysteem.

Een groot voordeel van vloerverwarming is dat het energie- en kostenbesparend is. Het is de meest economische manier om de hele ruimte te verwarmen! Vloerverwarming houdt tenslotte ook de warmte beter vast op de vloer omdat er geen uitbraakroute is zoals bij traditionele verwarmingsmethoden, waardoor je met straalverwarming tot 15% kunt besparen op jouw energierekening!

Vloerverwarming is ook uiterst veelzijdig. Er kan op verschillende soorten vloeren worden verwarmd. Tegels en stenen worden beschouwd als de beste vloertypes voor vloerverwarming in de badkamer vanwege hun hoge warmtegeleidingsvermogen.

badkamerwarmingen

Leidingen leggen voor elektrische vloerverwarming:

Om vloerverwarming te leggen is er maar één mogelijkheid: warmwater vloerverwarming met buizen. Zo maak je van jouw bestaande badkamer een warme badkamer.

Bij warmwater vloerverwarming of beter gezegd centrale vloerverwarming wordt de vloer verwarmt door warm water die door verwarmingsbuizen loopt en zo wordt opgewarmd door de ketel. Vervolgens wordt dit warme water door een verdeler in de buizen gepompt en doorgegeven aan de vloer!

4. Meer verlichting in je badkamer

Verlichting in je badkamer aanbrengen is nog een manier van verwarmen. Dit is voor kleinere badkamers zeker een goede optie. Je creërt zo de juiste sfeer in je badkamer en je houdt je tegelijkertijd wat warmer. Wist je dat er ook infrarood verwarming bestaat doormiddel van lichten? Infrarood is een moderne en energiezuinige manier van elektrisch verwarmen en biedt verschillende voordelen aan ten opzichte van de badkamer verwarmen met radiatoren!

Bij Sanitair Home bieden wij een groot assortiment aan badkamerverwarmingen. Dankzij onze experts weet je altijd dat je kost besparend en energiezuinig te werk gaat. Ontdek online en in onze showroom de ideale manieren van jouw badkamer warm en vochtvrij te houden.