Algemeen, Decoratie, Meubelen

Zo vernieuwt u uw badkamer zonder een grote verbouwing

Onze behoeften evolueren en daarmee ook die van ons huis. Misschien ziet uw badkamer er gedateerd uit en wilt u de functionaliteit verbeteren, aanpassen aan uw nieuwe behoeften en de esthetiek bijwerken om deze meer in overeenstemming te brengen met uw levensstijl. Het hebben van een sfeervolle kamer voegt waarde toe aan uw huis en zorgt ervoor dat u veel comfortabeler voelt.

En in tegenstelling tot wat u misschien denkt, hoeft u niet altijd grote werken uit te voeren om uw badkamer een modernere uitstraling te geven.

Wat houdt een badkamerrenovatie zonder verbouwing in?

Wanneer u een badkamer renoveert zonder verbouwingen, heeft u iets minder mogelijkheden wat betreft de dingen die u kunt vervangen. Maar dit betekent niet dat u geen substantiële veranderingen kunt aanbrengen – u kunt uw badkamer een volledige make-over geven zonder te verdrinken in puin.

Bij een badkamerrenovatie zonder verbouwing hoeft u de afvoeren niet aan te raken of de indeling van de badkamerkranen te veranderen.

Ideeën voor het renoveren van een badkamer zonder bouwwerkzaamheden

Er zijn echter veel veranderingen die u kunt aanbrengen om uw badkamer een compleet nieuwe look te geven.

  • Kiezen voor kranen in speciale afwerkingen geeft karakter aan de ruimte.
  • Verbetering van de verlichting. Het gebruik van rieten lampen of andere natuurlijke materialen kan warmte aan de badkamer geven en deze visueel opfrissen.
  • Als u een vrij stuk muur in de badkamer heeft, kan het toevoegen van een vleugje kleur of, integendeel, het wit schilderen als het al kleurrijk is, de ruimte een nieuwe look geven.
  • In het geval van vloeren kunnen we kiezen voor vinylvloeren, die snel en eenvoudig op het oppervlak worden geïnstalleerd.
  • Vervang de oude badkamerspiegel door een meer trendy exemplaar en voeg een vleugje moderniteit toe aan de kamer. Spiegels met organische vormen zijn on trend.
  • Wilt u uw badkamer een groene toets geven, ga dan voor een biofiel design. U kunt een verticale tuin opzetten of gebruik maken van een oppervlak om het met wat planten te decoreren. Dit helpt ons om contact te maken met de natuur en de ruimte tot leven te brengen, waardoor een ontspannen sfeer ontstaat die ideaal is voor zelfzorg.
  • Inclusief accessoires die de look afmaken. Handdoekhouders, zeepbakjes, toiletrolhouders, manden, krukken, handdoeken, gordijnen… Zoals we altijd zeggen, elk detail telt.
  • Plaats nieuwe tegels met oplossingen die over de bovenkant kunnen worden aangebracht, zonder de oude tegels te verwijderen. Dit betekent geen puin. U kunt bijvoorbeeld behang of zelfklevend vinyl gebruiken dat op de tegels kan worden geplaatst.

Gerenoveerde badkamers zonder bouwwerkzaamheden

Zoals u ziet zijn er tal van mogelijkheden om een badkamer die toe is aan een update een nieuwe look te geven, ook als we geen omslachtige werkzaamheden willen uitvoeren.

Een badkamer renoveren zonder bouwwerken kan hem een moderne en vernieuwde uitstraling geven, zonder grote ingrepen, het verwijderen van muurbekleding of het vervangen van afvoeren.

Soms hebben kleine verbouwingen een grote impact.

Blijf onze blogposten te lezen om inspiratie op te doen.